Shrnutí sezóny 2013/2014

    Jarní část sezony pokulhávala za tou podzimní, proto především průběh první část stojí za zmínku, kdy docházka i přístup k zápasům měl alespoň částečně řád. Na jaře již bohužel odpadly pro nedostatek hráčů tréninky a chodilo se na hřiště bez přípravy. Paradoxní je, že se to příliš na naší hře neprojevilo a hrály se slušné zápasy s bodovým ziskem, ač tedy docházka byla velmi špatná. Několikrát jsme začínali v deseti a kolikrát jsme za pět minut pět čekali, kdo se objeví v kabině. Doufám, že v následující sezoně tomu bude naopak.

    K jednotlivým zápasům jsem tentokrát nevedl přesnou statistiku. Nejlepším střelcem se stal Jaroslav Hájek, který vstřelil slušných 14 branek a skončil celkově 6 mezi střelci naší třídy (ale má minimálně na dvakrát tolik J). Zápasy, které vzpomenu, jsou dva. Jeden se špatným koncem, ale zápas, kde jsme projevili velkou vůli, obětavost a povedenou obranu. Tedy zápas ve Vestci, kde jsme inkasovali až v 80. minutě a bez vykartovaného Vaška Kobese. Druhým zápasem, taktéž se špatným koncem, ale i přístupem a hrou, bylo silně nepovedené vystoupení v Libři a debakl 0:5. Jinak žádné výkyvy, kromě odpadlíků z Benfiky Jíloviště nebyly.

    Novinkou v realizačním týmu pro příští ročník je trenér, neboť v trenérské funkci skončil po dvou letech Jan Zápotočný. Tým vedl dvě sezony a výsledky neměl špatné. Hrálo se v horní polovině tabulky, slavily se výhry. Za toto se sluší již bývalému kouči poděkovat, ostatní již netřeba řešit. Bohužel průběh v obou sezonách byl totožný, nadějný a povedený podzim, vystřídalo suché a nemastné jaro.

    Musíme si však přiznat, že z velké části výsledky uplynulých úspěšných sezon ovlivnila i stabilita v našem malém vápně. Petr Hůla odchytal velmi slušné zápasy, i proto je velká škoda, že ze zdravotních důvodů již nebude pokračovat (hodně zdraví a děkujeme). Na Petra toto jaro navázal i Kuzma, který s největší pravděpodobností ale na podzim v našem týmu nebude, v současnosti záleží jen na něm. V záloze tak zatím máme pouze hráče z pole, především Kubu Laštovku, který dokázal vychytat i čisté konto na horké půdě v Davli. Takže otazníku pro nadcházející ročník je hned několik, řešení bude v nejbližší době.

    S novou sezonou přijdou pravidlové změny a i obměna soupeřů. Po dlouhé době z naší tabulky zmizí tým Bojanovic, který neuhrál na jaře ani bod a skončil s 9 body poslední. Naopak postup si ,,konečně“ zajistila Viktoria Vestec. Nový soupeři ještě nejsou rozlosovaní. Závěrem bych chtěl poděkovat Všem těm, kteří se podíleli na naší činnosti. Tedy hráčům, funkcionářům, přítelkyním a manželkám za toleranci a samozřejmě i fanouškům. V ročníku 2014/2015 nashledanou!!! (Méďa)